• Alles
  • Interviews

Aflevering 44: Pieter Blonk – Over jezelf anders voordoen, keuzes maken en mentale draagkracht

Ik heb het met Pieter over zijn pestverleden, jezelf anders voordoen dan wie je daadwerkelijk bent en mentale draagkracht. Wat is dat eigenlijk, mentale draagkracht? En hoe kun jij er zelf voor zorgen dat je mentale draagkracht vergroot? Wil jij leren keuzes te maken die bij jou passen? Merk je dat je snel uit het veld bent geslagen? Dan is deze aflevering echt wat voor jou. Luister je mee?

Aflevering 43: Vera Gulickx – ADD / ADHD en verantwoordelijkheid nemen: Breek met de slachtofferrol

In deze aflevering ga ik met Vera Gulickx in gesprek over de slachtofferrol. Veel mensen hebben het gevoel dat het leven hen overkomt, dat ze het slachtoffer zijn van de omstandigheden. Maar is dat wel zo? Wat is de slachtofferrol eigenlijk en hoe kun jij zelf uit die slachtofferrol komen en de verantwoordelijk pakken en daarmee de regie terugpakken over je leven?

Aflevering 42: Danielle Meesters – Het DSM-5 Dilemma: AD(H)D symptomen onder de loep

Aan de hand van het DSM-5, het diagnostisch en statistisch handboek voor psychiatrische aandoeningen en classificatie van psychische stoornissen, loop ik samen met Danielle Meesters de symptomen van AD(H)D langs. Hoe worden deze symptomen beschreven in de DSM-5 en wat vinden wij van deze beschrijvingen? Wat herkennen wij en wat niet meer van deze symptomen? Welke rol speelt de manier van hoe wij naar onszelf kijken op deze symptomen?

Aflevering 41: Estrella van Toor – Hoe kun je jouw routines en mindset voor je laten werken?

Estrella is een expert, auteur en spreker op het gebied van mindset en gedragsverandering. Met haar bedrijf Fullcharge.nl helpt zij mensen naar de meest succesvolle versie van zichzelf door middel van simpele en leuke routines. Wiji hebben in deze aflevering onder andere over de vele mentale problemen die mensen op dit moment ervaren. Hoe komt dit? En wat kun je hier aan doen? Verder vertelt Estrella hoe jij op een simpele en duurzame manier nieuwe routines kunt aanleren. Waarom zijn deze routines zo belangrijk? En waar gaan mensen de fout in?

Aflevering 40: Suzanne Smulders – Succesvol met psychedelica

Psychedelica is in opkomst. Niet als partydrug, maar vooral op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Zelf heb ik goede ervaringen met psychedelica en heb ik hierdoor dieperliggende problemen kunnen oplossen. In deze aflevering ga ik met Suzanne Smulders in gesprek hierover. Zij is expert op het gebied van psychedelica en begeleid mensen tijdens onder andere truffel ceremonies. Wat zijn psychedelica en wat doet het met je? Wat kan het voor positieve verandering brengen in je leven? En hoe gebruik je het op een verantwoorde manier?

Aflevering 39: Puck van Tussenbroek – Een kritische blik op het onderwijssysteem

Puck is afgestudeerd socioloog en onder andere werkzaam voor studenten.com. Met haar kijk kritisch naar ons huidige schoolsyteem. Studeren is belangrijk, het laat je ontwikkelen. Maar wat als je niet meekomt op school, ben je dan dom? Ben je dan minder? Of ligt de manier van leren jouw gewoon niet?

Aflevering 38: Kris Ebbing – Het leven van een jong volwassene met ADD/ADHD

Hoe is het om als jong volwassene te leven met ADD/ADHD? In deze aflevering bespreek ik dit met Kris Ebbing. Kris is begin 20 en sindskort gediagnosticeerd. Ondanks dat Kris nog midden in het proces zit, deelt hij in de podcast zijn verhaal. Waar loopt hij tegenaan als student en jongvolwassene? Waar ligt zijn focus en welke keuzes maakt hij?

Aflevering 37: Yannick Lilipaly – Leven met ADD: Een reis naar oprechtheid, motivatie en succes

Yannick had altijd een overvolle agenda. Hij probeerde uit alle macht te voldoen aan de verwachtingen van zijn omgeving en maatschappij. Hiermee raakt hij vaak in conflict met zichzelf. Een aantal jaar geleden besloot hij het roer om te gooien. Hij stopte met zijn werk en studie en inmiddels woont hij op Bali waar hij eigen padel- en tennisbanen aan het bouwen is. Zijn agenda een stuk minder vol is. In deze aflevering vertelt Yannick welke keuzes hij heeft gemaakt om zijn leven te kunnen inrichten op basis van zijn wensen en voorwaarden. Wil jij ook een leven op basis van jouw wensen en voorwaarden? Dan is dit de perfecte aflevering. Luister je mee?

Aflevering 36: Annemarie Laarmans – Hoe ga je om met ADD/ADHD in je gezin?

Annemarie Laarmans coacht mensen met ADD/ADHD en heeft zelf ADHD. In haar gezin hebben 3 van de 4 mensen ADD of ADHD. Hoe gaat zij hier mee om? Welke struggles lopen ze aan? Wat heeft een kind met ADD/ADHD nodig? Als professional en trotse moeder deelt zij haar ervaringen over het leven als moeder in een ADD/ADHD gezin. Luister je mee?

Aflevering 35: Elise Cordaro – Hoe richt ik mijn leven in met ADHD en Autisme?

Elise Cordaro is schrijfster van het boek 'Anders gaat ook' en bekend van het programma Taboe van Philippe Geubels. Zij heeft de diagnoses ADHD en Autisme. Met haar ga ik in gesprek over hoe het is om beide diagnoses te hebben en wat zij doet en welke keuzes ze maakt om goed te kunnen leven met beide diagnoses. Heb je zelf ADHD en/of Autisme? Luister dan snel deze aflevering!

Aflevering 34: Marijke & Jasper – Welke inzichten haalde ik uit 7 maanden leven in Portugal?

Onze tijd in Portugal zit erop. 7 maanden geleden begonnen wij aan dit spannende en uitdagende avontuur. 3 jaar lang hadden we alles in het werk gesteld om deze droom uit te laten komen en het is gelukt! In deze aflevering bespreken we de weg er naar toe, waar komen wij vandaan? We zoomen in op de afgelopen 7 maanden. Welke inzichten heb ik eruit gehaald en wat heeft het mij gebracht? En wat heeft de toekomst voor ons in petto? Samen met Marijke bekijken wij mijn proces en wat voor enorm positieve invloed dit avontuur heeft gehad op mijn ADD-brein en leven! Wil jij leren hoe jouw levensstijl van invloed is op de rust in je hoofd? Heb jij interesse in plaatsonafhankelijk wonen en werken of wil je leren hoe jij je dromen uit laat komen? Dan is deze aflevering echt iets voor jou. Heel veel luisterplezier!

Aflevering 33: Nordin Besling – Succesvol radio DJ met ADD

Nordin Belsing kun je onder andere kennen van FunX, waar hij dagelijks te horen is als radio DJ. Daarnaast is hij winnaar van de Marconi award voor aanstormend radiotalent Nederland 2022. Hij is het voorbeeld dat je ondanks, of juist dankzij, je ADD succesvol kan zijn. De hyperfocus die hij heeft om zijn dromen waar te maken in ongekend. Hij neemt je mee in het proces wat hij heeft doorlopen om radio DJ te worden. Wat heeft hij er voor gedaan en gelaten? Welke keuzes heeft hij gemaakt? Hoe creëer jij de juiste mindset? Een super inspirerende aflevering, waarin je leert dat het begint met je eigen mindset. Waar wil jij terecht komen?

Aflevering 31: Gerphil Kerkhof – Het bedriegerssyndroom

Het bedriegerssyndroom, ook wel het imposter syndrom genoemd, is een bekend fenomeen voor velen. Het gevoel van twijfel over je eigen capaciteiten en prestaties, ondanks bewijs van het tegendeel. Je bent bang dat het uiteindelijk uitkomt dat je het toch niet kan, je ware aard naar voren komt. In deze aflevering legt Gerphil uit wat het bedriegerssyndroom inhoudt, hoe je het herkent en wat je er aan kunt doen. Ben jij klaar om voor eens en voor altijd afscheid te nemen van het bedriegerssyndroom? Luister dan snel deze aflevering. Veel plezier!

Aflevering 32: Hetty Cornelis – Hoe kan een ADD/ADHD diagnose helpend zijn?

Het is een vraag die vaak gesteld wordt: Heb ik een diagnose nodig? Wat gaat het mij brengen? Het antwoord hierop is voor iedereen anders, want iedereen is anders. In deze aflevering bespreek ik met Hetty Cornelis de voor- en een paar nadelen van een diagnose. Wat kan een diagnose jou brengen? Wat kan het je opleveren? Loop jij met de vraag of je wel of geen diagnose wil? Dan is deze aflevering zeker een aanrader. Veel luisterplezier!

Aflevering 30: Floor van Tuijn – Hoe kom ik van mijn faalangst af?

Faalangst, veel mensen met ADD/ADHD hebben er last van. Het belemmerd je in het dagelijks leven en zorgt ervoor dat je niet gaat doen wat je eigenlijk wil. In deze aflevering praat ik hierover met Floor van Tuijn. Zij heeft zelf jarenlang last gehad van faalangst en coacht en inspireert nu mensen om aan de slag te gaan met hun faalangst.

Aflevering 29: Kirsten Boerrigter – Versla je AD(H)D pestverleden

Heb jij in je leven te maken gehad met pestgedrag of zit je er nu nog midden in? Dan is deze aflevering echt wat voor jou.

Aflevering 28: Frank Boon – Hoe vind ik mijn passie?

Worstel je al jaren met motivatieproblemen? Wil je eindelijk eens weten wat je echt wil in je leven? Het gevoel krijgen dat je leven echt wat toevoegt? Dat je leeft in plaats van overleefd?

Aflevering 27: Angelique Bouwman – Rust in je leven met de Getting Things Done – methode

In de aflevering ga ik in gesprek met Angelique Bouwman. Zij is onder andere Gettings Things Done - trainer. Een methodiek gebaseerd op het gelijknamige boek van David Allen, waarmee je jouw werk kunt plannen, organiseren, uitvoeren en prioriteren.

Aflevering 26: Zahra Valke – Ondernemen met ADD/ADHD

Zahra heeft ADHD en is persoonlijk leiderschap expert. Zij helpt vrouwelijke ondernemers door middel van video content om dé Leading Lady te worden in hun markt, zodat ze op een leuke en vooral authentieke manier klanten aantrekken en on top of mind blijven.

Aflevering 25: Anouk Scheres – Hoe werkt het ADD/ADHD brein?

In deze aflevering ga ik Anouk Scheres in gesprek over het ADD/ADHD brein. Anouk is al 25 jaar wetenschapper en docent aan de Radboud Universiteit van Nijmegen, waar zij onderzoek doet naar motivatie, beloningsgevoeligheid en zelfcontrole bij ADHD.

Aflevering 24: Tim Smeding – Verslaafd aan ADD/ADHD medicatie

Een bijzonder verhaal van een ervaringsdeskundige. Tim is meerdere jaren verslaafd geweest aan onder andere ritalin.

Aflevering 23: Marijke van Zelst – AD(H)D in mijn relatie

Vandaag een hele bijzondere aflevering, mijn eigen vriendin Marijke van Zelst is te gast. Vanuit haar ogen bekijken we welke rol AD(H)D in ons leven speelt.

Aflevering 22: Maurice Wallenburg – Jouw geluk is binnen handbereik

Hoe zorg je ervoor dat je in balans komt en blijft? Een vraag die veel mensen bezighoudt. In deze podcast gaan we kijken hoe jij dit het beste kunt doen.

Aflevering 21: Ginger de Weert – Een leven met AD(H)D voor en na een topsportcarrière

Ginger de Weert is ex-speelster van het Nederlandse softbalteam. Het leven in de topsport bracht haar structuur en overzicht en de passie voor het spelletje zorgde ervoor dat ze daarnaast ook nog een studie kon afronden.

Aflevering 20: Nirma Haggenburg – Doe ook jouw eigen ADHD dingen!

Nirma is de host van de ADHD-dingen podcast en een allround ADHD-ondernemer. Jaren liep ze tegen dezelfde muur aan. Ze was slim genoeg, maar het leek er maar niet uit te komen. Het was veel vallen en langzaam weer opstaan.

Aflevering 19: Steven van Koeverden – Had ik maar dyslexie

Vandaag maken we een uitstapje naar dyslexie. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen met AD(H)D ook dyslexie hebben. Daarom ga ik in deze aflevering op onderzoek uit wat dyslexie nou precies inhoudt.

Aflevering 18: Amy Boekhoudt – Leven vanuit je passie, zonder medicatie

Hoe haar passie een leven zonder medicatie mogelijk maakt. Amy heeft ADD en is een echte creatieveling. Dit in combinatie met haar passie voor ondernemen heeft geresulteerd in haar eigen tattoo-studio.

Aflevering 17: Liesbeth Louwers – Diagnose op late leeftijd

Liesbeth Louwers kreeg pas op haar 53e de diagnose ADHD. Deze diagnose was lastig voor haar en zorgde ervoor dat ze wel even in een rouwperiode heeft gezeten.

Aflevering 16: Saskia Elswijk – AD(H)D bij vrouwen

Saskia Elswijk heeft zelf ADHD en coacht daarbij vrouwen met ADHD. Ze is bestuurslid van vereniging impuls en woortblind, een belangenvereniging voor mensen met ADD, ADHD, dyslexie en dyscalculie. Daarnaast organiseert zij elke maand een online ADHD-cafe.

Aflevering 15: Danielle Meesters – AD(H)D is voor altijd, toch?

Danielle heeft ADHD, het gecombineerde type. Na jaren heeft zij eindelijk helemaal het gevoel zichzelf te mogen zijn met haar AD(H)D en is het, onder andere door middel van coaching, haar missie geworden om anderen dit ook te leren.

Aflevering 14: Michelle Venema – Ruimte in je huis, ruimte in je hoofd

In deze podcast is Michelle Venema te gast. Michelle is eigenaresse van STEK organizing en helpt mensen met een opgeruimd huis en daarmee ook een opgeruimd hoofd. Hierbij werkt ze vanuit het principe meer leven met minder.

Aflevering 13: Jonathan Bouter – Je hebt een label, je bent niet je label

Jonathan heeft ADHD en is coach voor ondernemende moeders. Jonathan staat voor vrijheid, is een expert op het gebied van een gezonde mindset en één brok aan positieve energie. Hij is van mening dat je een label hebt, en dat je niet je label bent.

Aflevering 12: Jayce Dirksen – Omarm je beperkingen, benut je talenten

ayce heeft in zijn jeugd veel heftige dingen meegemaakt. Hij groeide op in een criminele omgeving, hij zag veel dingen als kind die hij eigen niet zou moeten zien. Na deze heftige periode ervaarde hij ook veel problemen op school.

Aflevering 11: Caroline Hertog – Meer rust in je hoofd door inzicht in je financiën

Caroline Hertog is eigenaresse van Uitkomen met je inkomen, waarin ze mensen helpt om inzicht te krijgen in en controle te krijgen over hun financiën. Zij heeft in haar praktijk vaak te maken met mensen met ADD/ADHD.

Aflevering 10: Lize Daniels – Hoe haar hond een grote rol speelde in haar diagnose

Lize Daniels, 32 jaar, mama in spe en heeft ADD, Autisme en PTSS. Lize kreeg gedurende haar leven steeds meer moeite met zich staande te houden. Zeker toen zij op zichzelf ging wonen en bonus mama werd.

Aflevering 9: Arinda Schoutsen – de Deugd – Depressies en angsten

Arinda heeft ADD en HSP, moeder van twee kinderen en er is een derde op komst. Zij heeft haar eigen bedrijf waarbij ze vrouwen met ADD en HSP coacht. In haar leven heeft ze veel te maken gehad met angsten en depressieve gevoelens.

Aflevering 8: Welmoed Ubbels – Kiezen voor je eigen pad

Vandaag is Welmoed Ubels te gast. Zij is gepassioneerd klimmer, reiziger en ondernemer. Welmoed heeft haar hele leven al het gevoel anders te zijn. Door de kleine gemeenschap waarin ze leefde, was dit extra moeilijk.

Aflevering 7: Carola de Wit – Een vrouw met een missie

In deze aflevering is Carola de Wit te gast. Zij is de host van de ADD something special podcast en is een vrouw met een missie. Zij wil het negatieve beeld wat er vaak rondom ADD hangt omdraaien.

Aflevering 6 – Nanda Herrijgers – Alles of niets bij ADD/ADHD

In deze aflevering is Nanda Herrijgers te gast. Zij is eigenaresse van www.deruimtecoach.nl, ADD/ADHD coach en professioneel organizer. Nanda merkt bij veel van haar cliënten met ADD/ADHD dat het vaak alles of niets is.

Aflevering 5: Renske Kruitbosch – van je talent je werk maken

In deze aflevering is Renske Kruitbosch te gast. Renske is columniste, schrijfster en stand-up comedian. Dit is niet zonder slag of stoot gegaan. Ze had een goede baan, kreeg een nieuw contract aangeboden inclusief leaseauto. Voor anderen klonk het heel goed, maar voor haar niet.

Aflevering 4: Arie Speksnijder – Overprikkeling

Arie Speksnijder is professioneel trainer, waarbij hij anderen opleid tot het trainersvak en is hij auteur van het boek de trainingsachtbaan. In deze aflevering ga ik samen met Arie dieper in op overprikkeling.

Aflevering 3: Te gast bij de ADD Something Special Podcast

Vandaag ben ik te gast bij Carola de Wit van de ADD something special podcast. We hebben het over uitstelgedrag, een veel voorkomend fenomeen bij mensen met ADD en ADHD. Hoe kan dat? En nog beter, hoe kom ik er vanaf?

Aflevering 2: Bas den Blaauwen – Doelen stellen

Bas den Blaauwen is coach, trainer en ervaringsdeskundige op het gebied van ADD/ADHD. Hij geniet op dit moment van het leven en doet veel van wat hij echt leuk vindt. Echter is dit niet altijd zo geweest en heeft hij de keerzijde ook meegemaakt.

Aflevering 1: Zahra Valke-Verheul – ADHD en Relaties

Vandaag interview ik Zahra Valke-Verheul, 31 jaar en in het dagelijks leven lifecoach. Zij helpt mensen in hun groei in zelfvertrouwen, focus en balans. Daarnaast is ze inmiddels 7 jaar samen met Stefan en sinds vorig jaar ook getrouwd.